Gourmetstellen Zonder PFAS/Teflon

Deze pagina bevat affiliate links, waarbij wij een commissie krijgen wanneer je iets aankoopt via onze links, zonder meerkost voor jou.


In een wereld waar bewustzijn over de impact van chemische stoffen op onze gezondheid en het milieu steeds belangrijker wordt, groeit de vraag naar veiligere alternatieven voor keukengerei.

Een van de meest gebruikte materialen in onze keukens, teflon of PFAS (Per- en polyfluoralkylstoffen), is de afgelopen jaren onder de loep genomen vanwege de mogelijke gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt. Dit heeft geleid tot een groeiende interesse in gourmetstellen zonder PFAS/teflon.

In dit artikel gaan we dieper in op de opkomst van deze nieuwe generatie kookapparaten, en waarom ze een verstandige keuze kunnen zijn voor iedereen die gezond en duurzaam wil koken.

Leer meer over de voordelen, de beschikbare opties en hoe ze passen in de grotere context van milieubewust en gezond koken. Ontdek waarom gourmetstellen zonder PFAS/teflon de toekomst van het moderne koken kunnen vertegenwoordigen.

Welke gourmetstellen bevatten geen PFAS?

Er zijn verschillende alternatieven voor klassieke gourmetstellen met PFAS/teflon, die veilig en milieuvriendelijk zijn. Maar er zitten veelal addertjes onder het gras.

Hoewel steengrills zelf geen PFAS bevatten, kunnen de bijbehorende pannetjes en accessoires wel chemische coatings bevatten. Dit is vooral het geval als de pannetjes zijn voorzien van een anti-aanbaklaag.

Om ervoor te zorgen dat je volledig PFAS-vrij kookt, is het raadzaam om te controleren of de pannetjes die bij je gourmetstel worden geleverd, vrij zijn van PFAS en andere schadelijke coatings. Kies bij voorkeur voor pannetjes met keramische of roestvrijstalen coatings, die als veiligere alternatieven worden beschouwd.

Alternatief kan je kiezen voor een gourmetstel of tepanyaki met een keramische coating.

Dit alles zorgt ervoor dat er niet zo heel veel toestellen op de markt zijn waar we echt 100% zeker van kunnen zijn dat er niet ergens een anti-aanbaklaag aanwezig is die ongezond kan worden.

Onze beperkte keuze uitgelegd: 100% PFAS-vrij

Geen pannetjes met PFAS

100% zekerheid dat er geen PFAS aanwezig is in de bakplaat

Goede kwaliteit + vermogen

Gebruiksgemak + onderhoud

Onze top favoriete gourmetstellen zonder PFAS/Teflon anti-aanbaklaag

Selectiecriteria: Bij het kiezen van het beste gourmetstel baseren we ons op selectiecriteria zoals materiaal (bijv. keramiek of roestvrij staal), anti-aanbakprestaties, duurzaamheid, gezondheids- en milieuvriendelijkheid, veelzijdigheid, prijs en onderhoudsgemak. Deze factoren helpen je een gebalanceerde keuze te maken die past bij je budget en gourmet-behoeften.

De winnaar: GreenPan Bistro

GreenPan zet zich al lang in voor het verdwijnen van PFAS in onze pannen en apparaten. De kwaliteit van hun producten is geweldig en je weet dat het duurzaam is.

Deze Bistro gourmet/raclette/grill-combinatie is gewoon de beste op gebied van prijs-kwaliteit. Het warmt snel op, is veelzijdig en bovendien geschikt voor 8 personen. Topper!

1. GreenPan Bistro – Gourmetgrill

Verkrijgbaar bij

bol.com (€148,99)
amazon.nl (€149,90)
Laatste update:: juni 17, 2024 - 6:02 am

Het GreenPan Gourmetstel is een uitstekende keuze voor grootschalig koken met ruimte voor 8 personen. De gegoten aluminium plaat heeft zowel een grill- als bakplaat aan de ene kant, en uitsparingen voor pannenkoeken aan de andere kant, waardoor het ideaal is voor feestjes en familiediners.

GreenPan is al sinds 2007 een pionier op het gebied van gezond koken. Ze gebruiken innovatieve materialen, zoals hun Thermolon™ keramische antiaanbaklaag, ontwikkeld met een afgeleide van zand. Hierdoor vermijd je mogelijke gezondheidsrisico’s en draag je bij aan een schonere planeet voor toekomstige generaties.

Het GreenPan Gourmetstel heeft handige kenmerken zoals een omkeerbare plaat, 8 antiaanbakpannetjes en spatels, een regelbare thermostaat en een vaatwasserbestendige plaat. Met een vermogen van 2000W en een temperatuurbereik van 180-230°C, is het geschikt voor diverse kookbehoeften. Bovendien heeft het gourmetstel antislipvoetjes voor extra stabiliteit. Kortom, het GreenPan Gourmetstel biedt een veelzijdige en milieubewuste optie voor grootschalig koken en dineren.

2. BK Connect – Gourmetstel – gourmet & pannekoeken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€80,00)
Laatste update:: juni 17, 2024 - 6:02 am

Het BK Connect Gourmetstel is ontworpen voor 8 personen en biedt veelzijdigheid met een omkeerbare bakplaat in gegoten aluminium, geschikt voor grillen en pannenkoeken bakken.

Met hoogwaardige keramische antiaanbaklaag en vaatwasserbestendige onderdelen, zoals de bakplaat, 8 pannetjes en spatels, is het eenvoudig te onderhouden. De regelbare thermostaat maakt het aanpassen van de temperatuur aan elk gerecht mogelijk.

Het gourmetstel heeft een vermogen van 1200 Watt, wat zorgt voor snelle en efficiënte verwarming.

BK is een gerenommeerd merk met meer dan 170 jaar ervaring in de Nederlandse keuken en staat bekend om zijn hoogwaardige kookproducten.

Samengevat biedt het BK Connect Gourmetstel ruimte voor 8 personen, veelzijdige kookopties, en een krachtig vermogen van 1200 Watt voor efficiënte verwarming. Het is gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor gezellige maaltijden aan tafel.

3. Princess Table Chef Pure Keramische Grill & Bakplaat – Teppanyaki

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,00)
amazon.nl (€59,00)
Laatste update:: juni 17, 2024 - 6:02 am

De Princess Table Chef Pure is een stijlvol gourmetstel met vele voordelen. Met een afmeting van 50×25 cm biedt het ruimte voor minimaal 4 personen, ideaal voor gezellige diners. De keramische bakplaat warmt snel op en houdt de warmte lang vast, wat betekent dat je geen boter of olie nodig hebt voor het bereiden van gerechten. Het vermogen van 2500 Watt maakt het mogelijk om tot 250°C te verwarmen, wat handig is voor snel dichtschroeien van vlees.

Dit gourmetstel is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol met zijn bamboe behuizing, die koel blijft en duurzaam is. De bakplaat heeft een unieke krasbestendige witte keramische coating en een handig vetopvangbakje in het midden voor gezonder koken.

Een ander voordeel is het gemak van schoonmaken, dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen en het vetopvangbakje. Met inbegrepen houten spatels en een regelbare thermostaat met 5 standen in het afneembare 2 meter snoer, biedt dit gourmetstel veel gebruiksgemak.

4. BK Connect – Bakplaat / Teppanyaki

Verkrijgbaar bij

bol.com (€62,95)
Laatste update:: juni 17, 2024 - 6:02 am

De BK Connect bakplaat is een ideale keuze voor koken en bakken voor grotere groepen, met een ruim bakoppervlak dat geschikt is voor maximaal 8 personen. Het heeft een hoogwaardige keramische PFAS-vrije antiaanbaklaag, waardoor je geen boter of olie nodig hebt voor het bereiden van gerechten. Met een vermogen van 2300 Watt warmt het snel en gelijkmatig op, waardoor het perfect is voor uitgebreide ontbijt-, lunch- en dinersessies.

De bakplaat is ontworpen met handige functies zoals een vetafvoersysteem en een afneembaar stroomsnoer, wat het schoonmaken eenvoudig maakt. De regelbare thermostaat biedt 5 temperatuurstanden, waardoor je kunt grillen en bakken op elk gewenst moment van de dag.

Kortom, de BK Connect bakplaat is een duurzame en veelzijdige keuze met een ruim bakoppervlak, snelle verwarming, en eenvoudig schoon te maken functies. Het is ideaal voor groepsmaaltijden en past perfect in een milieubewuste keuken.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€148,99)
amazon.nl (€149,90)
Laatste update:: juni 17, 2024 - 6:02 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,00)
amazon.nl (€59,00)
Laatste update:: juni 17, 2024 - 6:02 am

Plaats een reactie